Nyheder i Tandplejen - Vidste du?

Risikovurdering ¤ GRØN ¤ GUL ¤ RØD

billede af cirkler i farvene grøn, gul, rød.

Tandplejen er som noget nyt begyndt at anvende farveangivelserne grøn, gul, rød i forbindelse med de faste undersøgelser.

Risikovurderingen er tilpasset børn og unge.

Spørg på klinikken, hvis yderligere information ønskes.

Tandklinikken Måløv lukker midlertidigt om fredagen

Det er nødvendigt at lukke klinikken om fredagen i en periode, for at Tandplejen kan leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forbindelse med COVID-19 og samtidig sikre, at den kommunale tandpleje bliver opretholdt så effektivt som muligt under de nuværende sundhedsmæssige krav.

 

Styrket samarbejde om den bedste tandsundhed

Styrket samarbejde om den bedste tandsundhed

Ballerup Kommune har tradition for et stærkt forældresamarbejde. Den tradition vil vi i Tandplejen gerne bygge videre på. Som forælder er det nemlig først og fremmest dig, der har mulighed at hjælpe barnet med at holde tænderne sunde i hverdagen.

Styrket samarbejde med forældre
Et stærkt samarbejde kræver en tæt og god kontakt. Det betyder, at vi fra og med mandag den 13. maj 2019 skal bede om, at en forælder altid tager med barnet til tandlægen, når barnet har en tid hos Tandplejen. 

Og det er vigtigt, at en forælder tager med. I Tandplejen bruger vi nemlig meget tid på at rådgive og vejlede om sunde vaner og god mundhygiejne. Det er en viden, der er vigtig at få som forælder. Derudover kræver loven altid et informeret samtykke, hvis vi skal undersøge eller behandle dit barn. 

Det styrkede samarbejde om barnets tænder og mundhygiejne betyder også, at vi fra mandag den 13. maj 2019 ikke længere henter barnet direkte i skoleklassen, når det har tid hos Tandplejen. Det har vi tidligere haft gjort på en række skoler.

Udvidede åbningstider
Vi arbejder i Tandplejen på at udvide åbningstiden på alle vores tandklinikker. Vi forventer, at de udvidede åbningstider vil træde i kraft i løbet af august måned 2019.

Indkaldelsen kommer i Digital Post 
Fra og med mandag den 13. maj 2019 vil Tandplejen gøre brug af Digital Post, når vi sender indkaldelser til tandeftersyn. Vi sender indkaldelsen til både den unges og forældres digitale postkasse. Er I fritaget for Digital Post, får I brevet i jeres fysiske postkasse.

Vi glæder os til at se jer, når det igen er tid til et tandeftersyn.

 

Sunde vaner

Det er ikke altid lige let at børste tænder på små børn. Det er helt normalt, at det lille barn til at begynde med ikke bryder sig om at få børstet sine tænder, men det er vigtigt, at I som forældre alligevel fortsætter med tandbørstningen.

Gode tandvaner er nemlig noget af det, der starter tidligt i livet.

Sunde og stærke tænder har en betydning for dit barns generelle helbred, muligheder for at tygge og senere mulighed for at lære

Gode tandbørsteritualer kan gøre tandbørstningen lettere, fx kan du synge en sang for dit barn, når I børster tænder eller måske fortælle en lille historie.

Denne tandbørstesang, kan måske hjælpe til at gøre tandbørstningen lidt sjovere: KLIK HER