Tandbehandling i narkose - Henvisning
Tandbehandling i narkose sker altid på grundlag af en samlet vurdering af det tandfaglige behandlingsbehov og patient/pårøerndes mulighed for at samarbejde ved behandlingen.
Formålet med at behandle i narkose er primært at fjerne smerter og behandle de tænder, der har huller eller de tænder, der skal fjernes af anden årsag.
Derudover kan der være tale om større tandbehandlinger som er så omfattende, at narkosebehandling er nødvendig, for at de kan gennemføres. For at undgå, at der skal behandles i narkose igen inden for kort tid, vil den behandling som foretages i narkose være langsigtet og radikal.
Forud for tandbehandlingen i narkose vil der blive indkaldt til en forundersøgelse med en samtale, hvor den henviste behandlingsplan og helbredsstatus gennemgås.
Indkald sker via E-boks.
Tandbehandling i narkose foregår efter følgende principper:
- At alle behandlinger sædvaneligvis bliver udført samme dag
- Der startes ofte med, at der tages røntgenbilleder
- Alle huller behandles med tandfarvede fyldningsmaterialer
- Mælketænder, hvor hullerne er så dybe, at de når ind til tandens nerve, trækkes ud, da prognosen for rodbehandling af mælketænder er forholdsvis dårlig
- Blivende tænder, hvor hullet når ind til tandens nerve, rodbehandles sædvaneligvis, når der er tale om fortænder eller de små kindtænder. De store kindtænder vil i de fledste tilfælde ikke være mulige at rodbehandle, hvorfor det ofte er nødvendigt at trække disse ud
- Det er ikke altid muligt, før behandlingen starter at sige, hvor mange tænder der skal trækkes ud, hvor mange der skal rodbehandles og hvor mange, der kan behandles med tandfyldninger
Dette besluttes af den behandlende tandlæge i løbet af behandlingen.
Der kan også blive tale om andre former for behandling som tandrensning, lakering eller aftryk, som der ikke kan oplyses om førend behandlingen starter.
Det kan blive nødvendigt at anvende beroligende medicin i forbindelse med tandbehandling i narkose.
Alle ændringer eller tilføjelser til den henviste og aftalte behandlingsplan igangsættes først efter et informeret samtykke fra pårørende eller værge.
Hvis der opstår problemer/smerter i perioden inden den planlagte narkosedag, skal egen tandlæge kontaktes.
Tandplejen modtager henvisninger til tandbehandling i narkose fra andre kommuner.
Pris er følgende:
Narkosebehandling: 2500 kr. i timen - der vil blive afregnet pr. påbegyndt ½ time. Tandbehandling honoreres jf. BUT overenskomsten.
Henvisning modtages via EDI:
Anvend følgende tre blanketter til ekstern narkosebehandlingshenvisning:
KLIK HER for at komme til blanket om forældre/værge accept for narkose
KLIK HER for at komme til henvisningsblanket om narkose
KLIK HER for at komme til blanket om skriftlig information til til patient, forældre eller værge