0-6 år

Hvornår bliver mit barn indkaldt til tandpleje?

Ballerup Kommune har besluttet at dit barn indkaldelse til tandplejen, når det fylder 2 år. Herefter skal børn og unge have undersøgt tænder og mund ved følgende alderstrin:

3½, 5, 6, 7, 8½, 10, 11, 12, 13½, 15, 16½ og 17¾.

Alderstrin er fastsat udfra frembrud af tænder og udvikling af kæber. I forbindelse med det almindelige tandeftersyn undersøges tandstillingen også for, om der er behov for bøjle.

Skønnes det, at der er behov for yderligere kontroller imellem to alderstrin, er det også muligt. Det kan fx være pga:

begyndende huller

tidligere forekomst af huller

dårlig mundhygiejne

tandkødsbetændelse

frembrud af tænder

udvikling af tandstilling

efter ønske fra forældre

Alle børn får regelmæssig tandundersøgelse, forebyggelse og behandling på den klinik de tilhører.

Med en ny lov fra 1.1.2018 bliver der åbnet op for større valgfrihed og fleksibilitet i børne- og ungdomstandplejen. Alle børn og unge under 16 år har ret til gratis tandbehandling i den kommunale tandpleje. Men i 2018 bliver fritvalgsordningen genindført, det betyder at , børn og unge kan vælge blandt kommunens tandplejetilbud eller at modtage kommunal tandpleje i privat tandlægepraksis efter eget valg.

Hvad skal vi betale?

Det er gratis på kommunens tandklinikker, og der er frit valg mellem vores klinikker og tandlæger.

Økonomi Børn og unge under 16 år Hvis der ønskes tandbehandling fra en privatpraktiserende tandlæge, er der en egenbetaling på 35% af udgifterne til både undersøgelse og behandling. Der skal laves en aftale med kommunen inden behandlingen påbegyndes. Kommunen kan desuden stille yderligere krav til særligt dyre behandlinger, om at man først skal ansøge om at få behandlingen godkendt. Unge på 16 og 17 år For unge mellem 16 og 17 år er der frit valg blandt kommunens tandplejetilbud og privatpraktiserende tandlæger uden nogen form for brugerbetaling. Dog skal der også her laves en aftale med kommunen inden behandlingen påbegyndes.

Hvornår har tandklinikkerne åbent?

Mit barn har akut behov for tandpleje

Hvis dit barn har akut behov for tandpleje uden for klinikkernes åbningstid, kan du benytte en privat tandlæge eller Tandlægevagten:
 
Tandlægevagten kan efter kl. 16 kontaktes på telefon 1813

1813 rådgiver og vejleder om behandlingstilbud. Ved akutte tandskader bliver du henvist til nødvendig akut behandling.

Kommunen refunderer regningen for akut tandpleje i børne-, ungdoms- og omsorgstandplejen. I ældretandplejen følges de regler, der gælder for betaling.

Kontaktoplysninger til tandlægevagten. KLIK HER...

Logo tandlægevagten